VADOplex AV-impulssipumppu raajojen verenkierto­häiriöiden hoitoon

 • Mekaaninen kultatason syvä laskimotukoksen profylaksi
 • Turvotuksen hallinta
 • Kudoskuolion ennaltaehkäsy
 • Haavahoito
 • Iskemiaoireiden hoito

Haava ja verenkierto

VADOplex-impulssipumppuVADOplex AV-impulssipumppu on ainutlaatuinen mekaaninen laitteisto raajojen verenkiertohäiriöiden hoitoon. Se nopeuttaa raajojen verenkiertoa matkimalla kävelyn tai käsityön aikaansaamaa fysiologista syvä laskimon pumppausprosessia. Useat kliiniset tutkimukset tuhansilla potilailla todistavat jalkaimpulssiteknologian JIT (FIT) tehokkuutta syvä laskimontukoksen ja  keuhkoembolian ennaltaehkäisyssä suurriskipotilailla. Hoito sopii myös hyvin turvotuksen vähentämiseen ja muiden verenkiertohäiriöiden aiheuttamien aiheiden hoitoon.

Pyydä hinnasto ja kysy lisää!  

VADOplex-laitteisto ja painemansetit

VADOplex-tuotevalikoimaamme kuuluu VADOplex System av-impulssipumpun lisäksi erilaisia jalka-, pohje- ja käsipaine-mansetteja. Koulutamme asiakkaat laitteiden oikeaoppiseen käyttöön ja hoidamme myös laitteiston huoltotoimenpiteet.

VADOplex impulssipumppu tekniikka on tehokas mekaaninen vaihtoehto syvän laskimotromboosin ennalta ehkäisyyn, raajojen verenkierron parantamiseen, turvotuksen vähentämiseen, säärihaavan ja nekroosin ennalta ehkäisyyn ja/tai hoitoon. Menetelmää käytetään pre-, post ja tarvittaessa leikkauksen yhteydessä sekä huonon verenkierron aiheuttamien aiheiden hoitoon.

VADOplex jalkapaine-mansetti on valmistettu pehmeästä, hengittävästä materiaalista, joka sopii hyvin myös pitkäaikaiseen jatkuvaan käyttöön kuten esim. neurokirurgian ja aivohalvaus (stroke) potilaille.

VADOplex pohjepainemansetti puristaa impulssimaisesti pohkeen lihaksia ja sitä kautta syvää laskimosuonistoa, joka kiihdyttää laskimoveren virtausta. Pohjemansettia käytetään asiakkaalla, joilla on jalkapumppausta estävä vamma, jalka on amputoitu tai hän ei jostakin syystä siedä jalka-impulssipumppaushoitoa.

Käsipainemansetti vähentää nopeasti yläraajan turvotusta ja ennaltaehkäisee syvälaskimotrombin riskiä. Käytetään esim. trauma- tai rintasyöpäpotilaan yläraajan hoitoon.

VADOplex jalka- ja käsi-impulssipumppuhoito

Tohtorit A.M.N Gardner ja R.H.Fox huomasivat suorittamansa tutkimuksen kautta 1980 luvun alussa, että jalkapohjan syvälaskimoihin kohdistuva paine ja venytysliike askeltamisen yhteydessä toimii raajan ensisijaisena syvälaskimopumppuna. Huomattiin myös, että syvälaskimopumppu ei ole suoranaisesti riippuvainen lihastyöstä, kuten aikaisemmin oli uskottu. Aktivoimalla potilaan jalkapohjan tai kämmenen luonnollista syvälaskimo-pumpputoimintoa mekaanisesti ulkopuolisen laitteiston avulla, voidaan mm. tehokkaasti vähentää laskimostaasia, syvälaskimotrombiriskiä, keuhkoemboliaa ja turvotusta ¹.

VADOplex av -impulssipumppu on ainutlaatuinen mekaaninen laitteisto, joka nopeuttaa raajojen verenkiertoa matkimalla kävelyn tai käsityön aikaansaamaa fysiologista prosessia. Useat kliiniset tutkimukset tuhansilla potilailla todistavat jalkaimpulssiteknologian JIT (FIT) tehokkuutta syvälaskimo tukoksen ja keuhkoembolian ennaltaehkäisyssä mm. leikkaus- / suuren riskin potilailla.

Mitä on jalkaimpulssiteknologia?

AV-impulssiteknologialla tarkoitetaan erittäin nopeaa, alle 0,4 sekunnissa tapahtuvaa impulssimaista jalka- tai käsikompressiota säädetyn intervallin mukaisesti, jolla aikaansaadaan nopea nk. turbulenttinen syvä laskimon paluuvirtaus. Nopea pumppaustoiminto pitää laskimotaskut puhtaana tukoksen alkuaineksesta ja lisää typpioksiidin määrää. Typpioksiidi vaikuttaa suoniston parempaan vasodilaatioon ( parempi veren virtaus), ehkäisee veren monosyyttien adheesion (antitromboottinen), ehkäisee verihiutaleiden paksuuntumisen (antitromboottinen), lisää fibrinolyysiä (kehon luonnollinen tapa hajottaa veritukoksia) ja madaltaa LDL-kolesterolin tasoa ².

Näin ennaltaehkäisee VADOPLEX impulssipumppuhoito tehokkaasti syvä laskimotukoksen ja mahdollisen keuhkoembolian kehittymistä ilman negatiivisia sivuvaikutuksia. Nopeampi veren viertaus vähentää turvotusta ja nopeuttaa esim. haavahoitoa kudoksen lisätyn hapensaannin johdosta. VADOPLEX painemansetin muotoilu ja tarpeeksi suuri hoitopaine mahdollistavat jalkapohjan, pohkeen tai käden optimaalisen pumppaushoidon ³ .

Impulssipainehoito on tehokas ja miellyttävän tuntuinen, sillä on yli 25 vuoden aikana menestyksellisesti hoidettu miljoonia potilaita ympäri maailman.

Jalka-, pohje- ja käsi-impulssipumppuhoito on todettu:

 • laajalti kliinisesti vähentävän tehokkaasti syvä laskimotukosta
 • vähintään yhtä tehokas SLT-profylaksi kuin pienimolekyylinen hepariini
 • vähentävän nopeasti kroonista ja akuuttia turvotusta
 • usein vähentävän nopeasti compartment-painetta
 • nopeuttavan ääreiskiertoa
 • nopeuttavan haavahoitoa
 • ehkäisevän nekroosia
 • sopii erittäin hyvin myös mm. diabetes-, MS- ja reumapotilaiden hoitoon

²) R.F.Fuchgott, L.J.Ignarro, F.Murad. Nitric oxide as a signalling molecule in the cardiovascular system. Nobel price 1998

³) K.T.Delis, Z.A.Azizi, R.J.G.Stevens, J.H.N.Wolfe, A.N.Nicolaides. Eur J Vasc Endovasc Surg 19, 261-269 (2000)  

  Lue lisää VADOplexistä OPED GmbH omilta sivuiltaan.

Tutustu myös Facebook-sivuihimme!