Laskimotukos jalassa - ennaltaehkäisy ja hoito

Laskimotukos jalassa voidaan hoitaa ja ennaltaehkäistä mekaanisella hoidolla. VADOplex impulssipumppausteknologialla aikaansaadaan huipputason, antikoagulanttihoitoon verrattavissa oleva, syvän laskimotukoksen ennaltaehkäisy.

Impulssipumppuhoitoa käytetään pitkien leikkausten yhteydessä, teho- ja tehovalvonta- sekä vuodeosastoilla. Sitä voidaan käyttää kaikissa tilanteissa, joissa antikoagulantin käyttö on kontraindisoitu tai joissa haetaan suuren riskin potilaille tehostettua yhdistelmähoitoa, jonka avulla laskimotukos saataisiin ehkäistyä.

Ota yhteyttä »

Laskimotukos ja fysiologisesti toimivat hoitomenetelmät

Laskimotukos jalassa hoidetaan VadoPlexillä Hitaan laskimoverenkierron johdosta laskimotaskujen tyveen kertyy verihyytymä, joka kehittyessään saattaa johtaa syvän laskimosuoniston täydelliseen tukokseen ja mahdolliseen keuhkoemboliaan. VADOplex jalkaimpulssipumppaushoidolla aikaansaadaan kävelyyn verrattavissa oleva, nopea impulssimainen ja turbulenttinen paluuvirtaus raajojen syvissä laskimoissa (82 cm/sek.). Se pitää laskimotaskut vapaana verihyytymästä, jotta laskimotukos ei pääsisi muodostumaan.

Tehokkain mekaaninen tapa, jolla laskimotukos saadaan ennaltaehkäistyä

Jalkaimpulssiteknologia (JIT) kehitettiin Englannissa 80-luvun alussa ja otettiin käyttöön vuonna 1985 elektiivisessä ortopediassa lonkka- ja polviproteesien operaation yhteydessä, jossa laskimotukos on suuri riski etenkin polviproteesin asennuksessa.

Asiakkaat ovat usein iäkkäitä ja ylipainoisia, liikkuvat vähän ja kuuluvat suuren riskin ryhmään, jolloin laskimotukos on todellinen riski.

VADOPLEX jalkaimpulssipumppaushoito on ylivertainen mekaaninen laskimotukoksen ennaltaehkäisevä hoitomuoto verrattuna muihin markkinoilla oleviin kompressiohoitoihin. Jalkaimpulssipumppaus estää syvälaskimotukoksen kehittymistä neljä kertaa tehokkaammin kuin esim. lääkinnällisen tukisukan käyttö. Tulee lisäksi huomioida, että tukisukan toimivuus perustuu sen oikeaan kompressiopaineeseen. Tukisukkaa tulee vuorokausittain tai useammin vaihtaa tiukempaan turvotuksen vähentyessä.

Vadoplex impulssipumppuhoito ei vaadi tukisukan käyttöä

VADOPLEX jalkaimpulssipumppaushoito yksin käytettynä ilman tukisukkaa vähentää syvän laskimotukoksen riskiä noin 82%. Hitaasti toimivien SCD / IPC kompressiohoitomenetelmien yhteydessä käytetään aina lääkinnällistä tukisukkaa ja yleensä koko alaraajaan asennettavat kompressiomansetit, jotka yhteisvaikutuksena vähentävät laskimotukoksen riskiä noin 50%.

Jalkaimpulssipumpaushoitoon ei vaikuta asiakkaan ylipaino

Laskimotukos jalassa on helppo hoitaa VADOPLEX hoidollaVADOPLEX jalkaimpulssi­pumppaushoidossa jalkaterään kiinnitetty painemansetti vaikuttaa suoraan jalkapohjassa olevaan syvään laskimokeskittymään. Se vaikuttaa impulssimaisesti, matkimalla kävelyä, painaen vuorotellen raajoista laskimoveren kohti sydäntä.

Hoito ei ole riippuvainen asiakkaan ylipainosta ja alaraajan rasvakudoksen paksuudesta. VADOPLEX hoito vaikuttaa alaraajan kohtaan, jossa syvä laskimo on erittäin pinnallinen, jalkapohjaan. Hitaasti, pienellä paineella toimivat sekventiaaliset SCD / IPC laitehoitojen SLT profylaktinen vaikutus vaimenee asiakkaan alaraajan rasvakerroksen kasvaessa.

Jalkaimpulssipumppaushoitoa voidaan käyttää akuuttivaiheessa jatkuvana

Monivamma- tai esim. vuotavan aivoinfarktiasiakkaan hoitoon voidaan käyttää jalkaimpulssihoitoa laskimotukoksen ennaltaehkäisyyn jatkuvana, kunnes antikoagulantin käyttö on mahdollinen. Jatkuva käyttö ei aiheuta laskimohiussuoniston salpautumista eikä epämiellyttävää hikoilua.

Täydellinen mansettivalikoima ala-ja yläraajoille

Laskimotukoksen profylaksiin ja turvotuksen hallintaan on täydellinen valikoima erikoismansetteja.

Lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitetut VADOPLEX Shorty Pad -jalkamansetti sopii hyvin esim. leikkaus-, heräämö- ja teho-osastolle noin kahden vuorokauden käyttöön.

VADOPLEX FootPad on tarkoitettu yksilölliseen, pitkäaikaiseen käyttöön ja VADOPLEX Calf Pad -asiakkaalle, jolla on jalka amputoitu tai jolle ei muista syistä voida asentaa jalkamansettia.

VADOPLEX HandPad on yläraajan laskimotukoksen ehkäisyyn ja turvotuksen vähentämiseen tarkoitettu mansetti. Yläraajan SLT ei ole yleinen komplikaatio, mutta esimerkiksi kanyylin käyttö lisää huomattavasti yläraajan SLT riskiä.

Laskimotukos, turvotuksen hallinta ja haavahoito

VADOplex hoitoa käytetään sen kokonaisverenkiertoa nopeuttavan vaikutuksen ansiosta paitsi laskimotukoksen ennaltaehkäisyyn myös turvotuksen vähentämiseen ja hallintaan, haavahoitoon kudoksen hapensaannin tehostamiseen ja raajojen kudosnekroosin ehkäisyyn.

Tutustu VADOPLEX tuotteisiin »

Lue lisää aiheista:
- Akillesjänne repeämä
- Nilkkamurtuman hoito

Tutustu myös Facebook-sivuihimme!