Terveyden- ja sairaanhoitotuotteet 90 vuoden kokemuksella   

Elcos Medical on maahantuonti-, tuotekehitys- ja markkinointiyritys, erikoisalanamme terveyden- ja sairaanhoitolaitteet ja -tuotteet. Toimipaikkamme sijaitsee Vantaalla, josta käsin palvelemme asiakkaitamme ympäri Suomen. Markkina-alueeseemme kuuluu Suomen lisäksi Skandinavian maat. Teemme lisäksi Venäjän ja Viron rajakauppaa. Palvelemme suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää tuotteista ja palveluistamme!  

Pitkä historia takaa vankan ammattitaidon

Jarl Grönroos 1940-luvun alussa kehittämänsä röntgenlaitteen vieressäKolmen sukupolven aikana kertynyt vankka tekninen ja terapeuttinen tietotaito on perusta hyvälle vuorovaikutteiselle yhteistyölle asiakaskuntamme ja päämiehiemme tuotekehitysosastojen kanssa. Näin syntyvät ja päätyvät markkinoille toimivat ja turvalliset edelläkävijätuotteet – terveyden hyväksi.

Yrityskulttuurimme perinteitä noudattaen palvelemme asiakaskuntaamme tuotepaletilla, joka koostuu ennen kaikkea tutkituista ja hyväksi havaituista tuotteista, asiantuntevasta ja rehellisestä asiakaskeskeisestä myyntipalvelusta, laadukkaasta koulutustoiminnasta sekä varmasta huoltopalvelusta.

Jatkuvaa tutkimusta, tuotekehitystä ja innovaatioita

Tavoitteenamme on palvella alaa selektiivisesti valituilla tuotteilla ja menetelmillä. Sopiva osuus perittyä tietotaitoa ja ennakkoluulottomuutta on tänäkin päivänä menestyksemme avain, terveyden- ja sairaanhoidon hyväksi.

Olkoon esimerkkinä tästä innovatiivinen, non-invasiivinen, mekaanisesti vaikuttava, tromboprofylaksiin ja raajojen verenkierron parantamiseen tarkoitettu VADOPLEX AV -impulssipumppu, joka täysin fysiologisella toiminnallaan luo edellytykset paremman hoitolaadun saavuttamiseen.

Toisena esimerkkinä aivan uuden tyyppiset, OPED GmbH:n valmistamat, tyhjiöpehmusteella varustetut, erittäin stabiilit ala- ja yläraajan ortoosit. Olipa kysymys operatiivinen tai konservatiivinen hoitotapa, VACOPED ortoosilla korvataan kipsisidosta ja kuntoutussaapasta esim. nilkka- tai akillesjännevamman yhteydessä ja asiakas kuntoutuu huomattavasti nopeammin ja turvallisemmin. 

Historia alkaa 1920-luvulta

Ins. Jarl Grönroos ja hänen vaimonsa Margit loivat perustan perheyritys­toiminnalle 1920-luvulla. Jarl Grönroos oli suuntautunut lääkintätekniikan alueelle yrityksensä Suomen Röntgen Oy:n kautta, joka toi maahan ja välitti mm. röntgenlaitteita ja -tarvikkeita. Tuontia rajoittaneiden sotavuosien aikana yritystoiminta laajeni käsittämään myös valmistusta mm. Jarl Grönroosin kehittämän röntgenlaitteen myötä.

Suomen ensimmäinen ihohoitola

Kokonaisvaltainen hoitotoimenpide: kasvot, kädet ja jalat kuntoon.Margit Grönroos aloitti 1924 ainutlaatuisen uransa hoitoalalla perustamalla Helsingin keskustaan maamme ensimmäisen ihohoitolan, jossa hoidettiin mm. aknepotilaita. Margitin aktiivinen ja kauaskatseinen tapa toimia johti 1930-luvulla Suomen ensimmäisen ihonhoitokoulun, eli kosmetologikoulun ja koulusta valmistuvien ammatinharjoittajien yhdistyksen perustamiseen. Koulutukseen kuului yhtenä osa-alueena ”pedikyyri” eli jalkahoito, josta monet maamme jalkojenhoitajakunnan uranuurtajista saivat ensimmäiset oppinsa.

Sodan jälkeen yritys kasvaa ja vahvistuu

Otto Grönroos 1950-luvulla tarkistamassa alan ensimmäisiä IF-koneitaSotavuosien jälkeen liiketoiminta kasvoi seuraavan sukupolven astuessa mukaan yritystoimintaan. Tällöin hoitokalusteiden ja hoitolaitteiden sekä teknokemiallinen valmistus ja maahantuonti keskitettiin vuonna 1953 perustettuun ELCOS Oy:hyn.

Perheen vanhin poika, ins. Otto Grönroos, vastasi laite- ja kalustevalmistuksen lisäksi uusien innovatiivisten, ulkomailta tuotujen, analgesia- ja elektronisten IF- lihaskuntoutuslaitteiden markkinoinnista ja huollosta. Hänen siskonsa, lymfaterapeutti Carin Johansson, teki omalta osaltaan uraauurtavaa työtä lymfaterapian tunnetuksi tekemiseksi terapeuttina, kouluttajana ja Dr. Vodder -säätiön perustajana. Perheen kolme muuta sisarusta toimivat kaikki vuorollaan perheyrityksissä Daisy ja Greta hoitajina ja  Bo markkinointitehtävissä.

Kolmas sukupolvi astui yrityksemme palvelukseen Fred Grönroosin, nykyisen toimitusjohtajan myötä, joka aloitti uransa huoltoteknikkona, hoitolaite- ja -kalustesuunnittelijana 1970-luvun alussa. Hyvä yhteistyö terveydenhuolto-oppilaitosten kanssa kantoi hedelmää, joka mm. johti jalkojenhoitoalan ”uuden” aikakauden työterveyttä ja -tehokkuutta edistävien laitteiden ja hoitokalusteiden kehitykseen ja valmistamiseen. Tämä auttoi maailmanlaajuisestikin katsottuna nostamaan suomalaisen jalkojenhoidon monessa asiassa edelläkävijän rooliin 1980 -1990 luvulla.

Ota yhteyttä alan ammattilaiseen, palvelemme kokonaisvaltaisesti ja suunnittelemme kanssanne mielellämme!

Takaisin ylös

Tutustu myös Facebook-sivuihimme!