Akillesjänteen repeämä

Akillesjänteen repeämä voidaan nykyään hoitaa toiminnallisella VACOPED tyhjiöortoosilla, joka sopii sekä operatiiviseen että konservatiiviseen käyttöön. VACOPED on OPED GmbH, Saksa, kehittämä ja valmistama ”walker” tyyppinen kävelyortoosi, jossa yhdistyy kipsisidokseen verrattavissa oleva tukevuus sekä nykyaikaisen ortoosin keveys, säädettävyys ja ainutlaatuinen tyhjiöteknologia. Tyhjiöteknologia takaa parhaan mahdollisen istuvuuden, raajan ja haavan hyvän kevennyksen sekä sujuvan ja nopean asennustoimenpiteen.

VACOPED ortoosi on kehitetty 90–luvulla alun perin jalkapöytä- ja nilkkamurtumien hoitoon kipsisidoksen tilalle. Siinä on käytetty hyväksi lasketteluteollisuudessa käytössä olevaa muovi- ja tyhjiöteknologiaa. Tuloksena oli erittäin tukeva mutta kevyt, hengittävä ja toiminnallinen ortoosi, joka 15 vuodessa korvasi vanhat kipsisidoshoidot melko täydellisesti Saksan ja Sveitsin markkinoilla. Tällä hetkellä näissä maissa yli 90% kaikista nilkkamurtumien hoidoista tapahtuu VACOPED ortoosilla.

Akillesjänne repeämän hoito

Ainutlaatuinen säädettävä rom -toiminto mahdollistaa akillesjänne repeämän hoidon käyttömukavuutta unohtamatta.

VACOPED Achill tyhjiöortoosilla hoidetaan akillesjänne repeämä turvallisesti, ja kuntoutus tapahtuu mahdollisimman nopeasti pienemmällä mahdollisella komplikaatioriskillä. Riippumatta siitä, onko hoitotapa operatiivinen vai konservatiivinen, voidaan VACOPED Achill akillesjänne ortoosi asentaa jalkaan heti joko leikkauksen jälkeen tai konservatiiviseen hoitoon, eikä väliaikaista kipsisidosta tai muuta vastaavaa tukisidosta yleensä tarvita.

Akillesjänne repeämä ja tyhjiöteknologia

Tyhjiöteknologialla toimiva ortoosi tukee alaraajaa kipsisidoksen tapaan, mutta on hetkessä irrotettavissa, uudelleen säädettävissä ja muokattavissa tarpeen mukaan ilman ajanhukkaa esim. turvotuksen vähentyessä, haavanhoidon yhteydessä tai hygieniatoimenpiteitä varten. VACOPED on läpivalaistavissa, joten kuvantaminen ei vaadi sen poistamista raajasta. VACOPED ortoosin ROM funktiolla (Range Of Motion / nilkan vapaa liikealue) on nilkan kulma säädettävissä kiinteästi viiden asteen välein + 30° - - 15° tai nilkkaan voidaan säätää kontrolloitu vapaa liikealue. Nilkan hallitulla vapaalla liikkeellä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa pyritään ennalta ehkäisemään kiinnikkeiden muodostumista akillesjänteeseen, edistämään verenkiertoa, vähentämään pohjelihaksen voiman heikkenemistä ja nilkan jäykistymistä.

Toiminnallisella Vacoped tyhjiöortoosilla nopeampi painonvaraus

Kun akillesjänne repeämä hoidetaan VACOPED ortoosilla, se mahdollistaa jalan varhaisen painonvarauksen. Tyhjiöteknologian, ortoosin tukevan rakenteen ja vaihdettavan suoran tai 30° keinupohjan ansiosta on mahdollista varata painoa jalkaan ja liikkua hoidon varhaisessa vaiheessa. Usein jo viikon kuluttua käyttöönotosta voidaan sallia osittainen painon varaus ja 2-4 viikon kuluttua täysi varaus. VACOPED ortoosiin asennettava jalan varauspainon ilmaisin (10-30kg/ 20-40kg / 30 – 50 kg) helpottaa huomattavasti asiakkaalle annetun varausohjeen noudattamista. Verenkierto raajassa pysyy näin mahdollisimman hyvänä, vaurion paranemisprosessi nopeutuu ja syvän laskimotukoksen riski vähenee.

Akillesjänne repeämän (ruptuura) hoito urheilijoilla

VACOPED ortoosin käyttö sekä akillesjännerepeämän, että nilkka- ja jalkapöytämurtumien hoitoon urheilijoille on saavuttanut suurta suosiota maailmanlaajuisesti. VACOPED ortoosin suosiota on lisännyt sen avulla saavutettava nopea ja turvallinen kuntoutuminen, haavakomplikaatioiden välttäminen, aikaisempi liikkuminen ilman kainalosauvoja ja esimerkiksi sallittu uiminen ortoosilla.

Tutustu VACOped jalkaortoosien valikoimaamme »

Ota yhteyttä ja kysy lisää akillesjännerepeämän hoidosta

Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää »

akillesjänne repeämän hoitoon oped ratkaisut

Akillesjänteen repeämän hoito

Lue lisää aiheista:
- Nilkkamurtuman hoito
- Laskimotukos

Tutustu myös Facebook-sivuihimme!